
Hjernen med demens - om håb, forebyggelse og behandling
(Note: This event is in Danish)
Skal vi være bange for at blive ældre? Bange for at miste kontrollen over vores mentale færdigheder? Måske endda ændre vores personlighed? Og skyldes symptomer som svigtende hukommelse, koncentrationsbesvær, sproglige forstyrrelser og ændret personlighed blot alderdom, eller kan det være tegn på en begyndende demens?
Ordet demens dækker overordnet over en lang række alvorlige hjernesygdomme, der medfører kognitive symptomer, hvor den mest kendte nok er Alzheimers sygdom. I Danmark lever knap 90.000 mennesker med en demenssygdom – ca. 50.000 af dem med Alzheimers sygdom.
Demens forekommer hyppigst hos personer over 65 år, men heldigvis er det ikke en naturlig følge af at blive ældre. Når det er sagt, vil mange af os på et eller andet tidspunkt få demens tæt ind på livet – som patient eller som pårørende.
I selskab med moderator og journalist Louise Wolff inviterer vi to eksperter, neurolog og overlæge Kristian Steen Frederiksen fra Nationalt Videnscenter for Demens samt neuropsykolog Laila Øksnebjerg fra Københavns Universitet, til at give os et kig ind i en hverdag med demens.
Hvad sker der i hjernen, når man rammes af demens? Hvad er de mest gængse tegn på sygdommen? Er det arveligt og hvad kan udløse demens? Hvordan kan hverdagslivet med en demenssygdom mestres? Disse og mange andre spørgsmål svarer de to eksperter på. De kommer også med deres bud på fremtidens behandlingsmuligheder og giver deres bedste råd til, hvordan du selv kan bidrage til forebyggelse af demens.
Âé¶¹Éç sætter endnu engang hjernesundhed pÃ¥ agendaen – denne gang med fokus pÃ¥ demens.
-
18.30 - 19.00Ankomst, drink & snacks
-
19.00 - 20.00Velkomst og oplæg fra eksperter
-
20.00 - 21.00Modereret samtale
-
21.00Tak for i aften
Arrangementet er en del af en globale kampagne, , hvis formål er at øge den brede befolknings kendskab til hjernen og hjerneforskning.
Information
Note: This event is in Danish